zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Чакра-медитация: опитайте нещо различно!



Чакра-медитация: опитайте нещо различно!

Алтернативни техники срещу стрес и пренапрежение.

ТЯ.bg

Ако не сте запознати с енергийната система на чакрите, медитацията е чудесен начин да разберете силата й. Според древни хиндуистки учения чакрите (в превод от санскритската дума за колело или диск) са “въртящите се колела на светлината”, намиращи се на седем различни места по човешкото тяло. Възприемането на човешкото тяло като редица от енергийни чакри е полезен начин за постигане на вътрешен мир и за откриване на щастието.

Следващите техники за медитация могат да се използват съвместно за изравняване на чакрите или по отделно за индивидуална концентрация. За да започнете, намерете си удобно място и бавно затворете очи. Трябва да се съсредоточите дълбоко в себе си, за да можете да се обърнете към всяка една част от тялото си – от пръстите на краката до върха на главата, като по пътя отпускате всяка една част. Отделете няколко минути да се съсредоточите в себе си. После използвайте упътването по-долу за медитация върху чакрите.

Корен (червено) – Тази част се фокусира върху храносмилането и репродуктивното благополучие. Представете си нарастващ червен фонтан от светлина, излъчващ се от корема ви. Разширете светлината и я вдишайте. Преживейте блокажите и нежно кажете на себе си, че енергията тече свободно през корема ви. Концентрирайте се върху промяната на яркостта и структурата на тази червена светлина. Кажете си, че сте в безопасност и здрави в корена на своето съществуване.

Далак (оранжево) – Тази част от тялото, точно над коренната чакра, е мястото на креативността и се отнася до пикочния мехур, бъбреците и надбъбречната жлеза. След блестящия червен фонтан на коренната чакра вижте как светлината се разширява леко нагоре по тялото ви и променя цвета си в искрящо оранжево. Вдишайте. Сменяйте интензитета на светлината с всяко вдишване. Погледнете надолу през нея и вижте къде оранжевата и червената светлина се срещат. Насочете чувствата си в тази посока и кажете на себе си, че сте изключително, креативно същество.

Слънчев сплит (жълто)...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    психология    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.