zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Чакра-медитация: опитайте нещо различно!



Чакра-медитация: опитайте нещо различно!

Алтернативни техники срещу стрес и пренапрежение.

ТЯ.bg

... – Намиращ се приблизително два пръста под центъра на ребрата, той е свързан с усвояването на храната от тялото, здравето на черния дроб и панкреаса. Вижте как оранжевият фонтан от светлина се разширява нагоре по тялото ви, за да запълни следващата чакра с ярка, жълта светлина. Това е свързано с начина, по който се отнасяте към света и хората в него. За момент се върнете мислено към предизвикателствата, които имате в работата или с други хора. Освободете ги през тази светлина и ги оставете да излязат през върха на главата ви към Вселената. Кажете на себе си, че заслужавате доверие и имате вяра в живота си. Погледнете надолу през жълтото към оранжевото и червеното. Представете си всяка цветна светлина перфектно подредена.

Сърце (зелено) – Намираща се точно зад сърцето, на гръбначния стълб, тази чакра е свързана със сърцето, щитовидната жлеза и имунната система. Това е мястото на емоциите, лечението и духовната връзка. Вдишайте и си представете как жълтата светлина се разширява нагоре и пълни сърдечната област с успокояваща, трептяща зелена светлина. Накарайте тази светлина да пулсира с ритъма на сърцето ви. Вие сте обичани и живи. Разширете зелената светлина извън тялото си, след което отново я подравнете с другите. За момент само дишайте и чувствайте.

Гърло (синьо) – Тази точка по пътя нагоре по шията се отнася до ларинкса, щитовидните и слуховите функции. Това е точката на интелекта и себеизразяването. Вдишайте в тази област и си представете как се пълни с блестяща синя светлина. Може да искате да издадете звук или да въздъхнете, докато преживявате потока от синя светлина. Това е чудесен момент да се сетите за всички страхове, които имате и да ги освободите с пристъп на смях. Вдишайте и погледнете надолу през синьото към зеленото, към жълтото, към оранжевото, към червеното и си ги представете в перфектна линия.

Третото око (индиго) – На челото между веждите се намира окото на мъдростта, мястото на Божествения интелект. Отговаряща за умствената...

 
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    психология    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.