zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

15 ефективни начина за отслабване



15 ефективни начина за отслабване

Отслабването не предполага задължително да се лишавате от нещо!

За да намалите и задържите! новите килограми.

здраве.bg

... в това положение, тялото ви ще свикне към този “корсет” и правилната стойка ще стане обичайна.


8. Диетична математика
90% от храната трябва да се приема у дома, при това 60% от нея трябва да постъпва в организма през първата половина на деня, съветват диетолозите.

Според статистиката, за съжаление, съвременният човек изяжда по-малко храна в къщи, отколкото на гости, в ресторант или закусвалня.
Похапването на път за работа или към дома не само че не спомага за запазване на фигурата, но точно обратното – води до затлъстяване.

Затова – опитайте се всеки ден да изяждате с една бисквита, един кроасан или едно хлебче по-малко. Отивайки в ресторант, поръчвайте си порция с 1/3 по-малка от обичайната.

На всяко място и по всяка време яжте бавно и спокойно, като добре сдъвквате храната.

9. Вълшебната... диета

Според американския диетолог Стивън Хоукс, можете да се отслабне с повече от 20 кг без да се отказвате от каквото и да било.

Всичко звучи много просто - трябва да се яде само тогава, когато наистина усещате чувство за глад. При това можете да си позволявате всякакви кулинарни глезотии без да се опасявате за фигурата си.

Но от похапването „за компания” и между отделните хранения трябва да се откажете. Личният опит на Хоукс е показал, че за една година с тази диета наистина може да се отслабне с повече от 20 кг.

10. Зелен чай вместо черен

Вместо по-разпространения черен чай и кафето диетолозите съветват да се пие зелен чай, като редовната му употреба доказано помага срещу наднорменото тегло.

В напитката се съдържат особени полифеноли (катехини), които ускоряват процеса на разграждане на мазнините и регулират нивото на глюкозата в кръвта.

Зеленият чай намалява апетита. Данните сочат, че хората, които пият зелен май, ядат с 60% по-малко от останалите.

Редовната употреба на 1 чаша зелен чай дневно ще ви избави от 1 кг за месец. И най-хубавото - колкото повече зелен чай пиете, толкова повече катехини постъпват във...

 
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.