zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Не ви свърта в къщи? И това е вид диагноза



Не ви свърта в къщи? И това е вид диагноза

здраве.bg

... не от интереса или удоволствието, а от потребността да се самоутвърди: “Аз мога да си позволя това, което не е достъпно за другите”. Това също е състояние, подобно на невроза. Зрелият човек не трябва нищо да си доказва, нито да демонстрира своите способности.

Домошарите

Ако човек изпадне в другата крайност, нищо не е в състояние да го изведе от дома. Често в основата на нежеланието за пътуване е страхът от новото.
Този страх се формира в повечето случаи още преди раждането. Съществува дори следната екзотична теория: ако една седмица след зачатието, когато яйцеклетката се движи към мястото на имплантацията, бъдещата майка преживее много силен стрес, той може да се отрази на детето: по-късно всички промени то ще възприема като заплаха за живота.

Този страх може да се преодолее. Най-доброто лекарство е по-честото пребиваване на непознати места, разходките, размишленията за видяното.

Опитайте се да бъдете отново дете: нали децата не се страхуват от новото и обожават да пътуват. Всички страхове и фобии (от височина, самолет, затворено пространство) могат да се лекуват!(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.