zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проблемите с простатата не бива да се подминават



Проблемите с простатата не бива да се подминават

Простатитът е професионална патология при шофьорите.

11 основни причини за поява на проблеми с простатата.

здраве.bg

... и хронични травми в областта на половите органи.

5. За развитието на възпалителния процес в простатата способства и заседналият начин на живот, който води до нарушения във функционирането на нервната, ендокринната и сърдечно-съдовата система. В резултата на това се нарушава особено циркулацията на кръвта в периферните кръвоносни съдове, а това води до кислороден глад на органите и тъканите, в това число и на простатата.

6. Непълната еякулация при полов акт, лишен от емоционална окраска, също може да доведе до развитието на простатит. Когато хората правят секс “по навик”, без да желаят да разнообразят своя интимен живот, това се отразява не само във възникване на неудовлетвореност у партньора, но и в предпоставки за поява на простатит.

7. Мъжете, особено младите, доста често се опитват изкуствено да стимулират полово си влечение и ерекция с помощта на алкохола. А той засилва желанието, но намалява възможностите. Неговата роля в разстройствата в потентността, намаляване на работоспособността и дори за преждевременното стареене е безспорно доказана.

8. Честият запек способства за натрупването на вредни вещества в областите на червата, разположени в непосредствена близост до простатата. Ако токсините и продуктите на обмяната не се извеждат от организма, част от вредните вещества ще постъпват обратно в кръвта и ще въздействат на различните органи в това число и на простатата. А това ще доведе до хроничен простатит.

9. Хормоналните промени, свързани с пренастройването на организма в определени възрастови периоди също може да бъде причина за простатит.

10. Отрицателно въздействие върху простатата оказват и продуктите на разпада на алкохола в организма. Те попадат от стомашно-чревния тракт в кръвта, а от нея в урината и оказват раздразващо действие на лигавицата на задната уретра.

11. Аналогичен подобен ефект имат и някои силни подправки, които съдържат ефирни масла. Същото се отнася за пушените продукти...

 
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    секс и здраве    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.