zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Заседналият начин на живот



Заседналият начин на живот

или 7-те типични болести на човекът, който не се движи достатъчно.

здраве.bg

... да се прави по посока на часовниковата стрелка. Всички тези процедури ще способстват за по-добрата перисталтика на червата.

Вторият добър съвет е да употребявате естествени слабителни продукти (сушени сливи, смокини), като е най-ефективно да ги залеете с вряла вода и да почакате да набъбнат. Изяждайте по 5-6 от тях 2-3 пъти дневно.

Проблем №6: хемороидите

Те се появяват при заседнал начин на живот или ако продължително време стоим в едно и също положение. Това е труден за разрешаване проблем. Много от хемороидите преминават в хроничен стадий, при който възлите могат да се увеличат във всеки един момент. Тогава се появяват и постоянни болки, сърбеж, парене, кръвотечение и т.н.

Преди да започнете лечението трябва да определите на кой стадий от развитието е болестта. Лечението с таблетки е ефективно само в началните стадии. Облекчение носи и струята гореща вода, насочена към хемороидите (процедурата трябва да се повтаря няколко пъти дневно).
В по-късните стадии помага единствено операцията.

Проблем №7: прозяването

Често работейки на едно място, човек започва да се прозява. Устата като че ли се отваря сама, а от очите текат сълзи. Това не е резултат от лошия сън или мрачното време. Организмът твърде дълго време е бил в седнало положение и се нуждае от кислород. С този проблем ще се справите като променяте по-често положението на тялото си – облегнете се на облегалката на стола, максимално опънете гърдите и направете няколко дълбоки вдишвания, за да поемете повече кислород.

Кафето също ще е от полза, но като втори вариант. Разбира се, то не се препоръчва на хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, тахикардия и повишено кръвно. Напитката помага да преборим сънливостта и стимулира дихателния център.

Последният съвет може и да звучи банално, но очевидно за много хора той е пропуснат точно толкова пъти, колкото е и чут - трябва да се занимавате със спорт. Дори разходката всеки ден (поне по 2-3 км) е незаменима.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.