zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Заседналият начин на живот



Заседналият начин на живот

или 7-те типични болести на човекът, който не се движи достатъчно.

здраве.bg

... , който е доказано най-добрият начин за профилактиката на простатата, може да направим нещо дори седейки на работното си място. Опитайте следното: в седнало положение свивайте ритмично задните си части, стараейки се да почувствате как се съкращава мускулът в основата на пениса и как нагоре по гръбначния стълб се устремява поток от енергия. Тази гимнастика укрепва мускулите на тазовото дъно и подобрява кръвообращението в областта на таза. Упражнението е полезно и при наличието на еректилна дисфункция.

Проблем №3: остеохондрозата

Този проблем засяга в еднаква степен и двата пола. По-често страда дясната страна от тялото, защото дясната ръка е водеща при повечето от нас – тя “седи” върху мишката, държи химикала и извършва безброй други манипулации. Проблемът с остеохондрозата трябва да бъде уловен на време и може да бъде разрешен от чрез мануална терапия, в много случаи без да се прибягва до медикаменти.

Най-елементарният практически съвет е да се стараете да променяте по-често положението на тялото си и да правите гимнастика (леко раздвижване) на всеки 15 минути.

Проблем №4: радикулитът

От него по-често страдат мъжете, седящи по цял ден на стола. Понякога за лечението на мускулните, ставните болки и болките в гърба помага народната медицина. Болното място може да с стопли с грейка, нагрята сол, бутилка с гореща вода или затоплен от слънцето камък. А вечер преди сън болното място трябва добре да се завива добре. Ако след 1-2 дни болката не премине, най-вероятно става дума за сериозно състояние и трябва да се търси помощ от лекар.

Проблем №5: запекът

Заседналият начин на живот може да провокира едно от така неприятно заболяване като хроничния запек. Как можете да се справите самостоятелно с този проблем?

Първо, започнете да правите гимнастика. Коремни преси, гирички – всичко ще бъде от полза. Можете по няколко пъти да повдигате и отпускате тялото си още докато лежите във леглото. Добре влияе и масажът на корема, който трябва...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.