zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Енциклопедия на... мъжките слабости



Енциклопедия на... мъжките слабости

... или за тези несъвършени, уязвими, раними и мнителни същества - мъжете.

ТЯ.bg

... Проучвания показват, че сериозно влюбени до четвъртата среща са 25% от мъжете (в сравнение с 15% от жените). Освен това, половината от жените заявяват, че дори след 20-тата среща с мъж, когото в крайна сметка са избрали за партньор, те, въпреки това, не са изпитвали любов към него.

На силния пол не му трябва много време, за да разбере дали му допада външно една жена или не: средно той взема това решение за... 7 секунди! Ето защо той може да се влюби съвсем буквално от пръв поглед.

Те са едни такива раними
При раздяла мъжът се чувства истински нещастен. Той изпитва дълбока депресия и непоносима самота. Някои мъже – буквално – дори умират от разрив на сърцето. Нещо друго: суицидните опити поради нещастна любов сред мъжете са три пъти повече, отколкото при жените.

Мъжете и жените преживяват и раздялата по различен начин. Мъжете кръшкат не защото не им достига секс в къщи (въпреки че и това е възможно). Главната причина е неунищожимият стремеж към новото. В търсене на разнообразие, те често завързват романи с жени, които всъщност смятат за по-малко привлекателни и възбуждащи. Последните могат да се утешат с факта, че повечето мъже не възприемат извънбрачните си афери сериозно – за тях това е просто приключение.

Двата пола, също така, ревнуват по различен начин. Жената се страхува, че той ще я замени друга. В мъжката ревност има повече собственически инстинкт и сексуален компонент. Мъжът възприема изневярата на жена си много по-сериозно, отколкото тя – неговата, поради което неговите действия в такива ситуации са по-решителни и крути.
Мъжът рядко прощава изневяра и тук нищо не може да се направи, освен – да си “опичате акъла”, дами!

А най-трогателното е, че тези биологически уязвими, неиздържливи, раними и мнителни същества си живеят със спокойната увереност, че са по-силната и по-добрата половина на човечеството. Дали пък именно затова жените не ги обичат?

списание Тя

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.