zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Енциклопедия на... мъжките слабостиЕнциклопедия на... мъжките слабости

... или за тези несъвършени, уязвими, раними и мнителни същества - мъжете.

ТЯ.bg

Те наистина са различни. От Марс ли са или от друга планета – не е важно: учените обаче в един глас призовават да се помирим с различията между половете и... да се научим да се възползваме от тях.

Задавали ли сте си някога въпроса защо след дълга разходка вашият любим се тръшва на дивана, докато вие все още имате сили – за да приготвите вечерята?

Или ви интересува защо деветгодишният ви син, който може да разглоби велосипеда си и да играе шах с баща си на равни начала, не умее да чете така изразително и бързо, както... седемгодишната му сестра?

А известно ли ви е защо мъжете се влюбват по-бързо отколкото жените и страдат по-силно от изневерите на партньорката си?

Да намерите отговорите на тези въпроси е все едно да откриете ключа към вратата на семейния рай. Ние ще се опитаме да ви ги предложим – отговорите, които ще ви помогнат да си обясните защо Той е ... различен:

Те са едни такива несъвършени
Теорията за крехкостта на силния пол вече е клише – и същевременно научен факт. Мъжете по-често и по-тежко от жените страдат от стафилококови инфекции, грип и пневмонии. Централната им нервна система е по-уязвима и по-често са жертви на гастроентерити.

Виновницата за мъжката слабост е Y-хромозомата, или по-точно, отсъствието на втората Х-хромозома, която е налична у жените. Х-хромозомите съдържат в себе си гени, които защитават от много инфекции. У дамите тези хромозоми са две, което означава, че и защитата е двойна. Да, явно и в биологичен аспект жените са по-съвършени. Те, по-добре от мъжете понасят глад, умора, стрес. В действителност, жените са по-силни, жизнеспособността им е по-висока. Само мускулите им са по-слаби от мъжките.

И процесът на кръвообразуване у мъжете е по-малко ефективен, затова и хирургическите интервенции при тях са по-опасни. Освен това, на тях им е нужен повече кислород, тъй като – дишайки по-рядко, те вдишват по-дълбоко. Това също е рисков фактор: ако въздухът е замърсен, у тях попадат повече вредни вещества.

Те...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.