zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Енциклопедия на... мъжките слабости



Енциклопедия на... мъжките слабости

... или за тези несъвършени, уязвими, раними и мнителни същества - мъжете.

ТЯ.bg

... мъжете използват дясното си полукълбо за ориентация в пространството, а лявото – за речта, то полукълбото на женския мозък няма “специализация”: лявото и дясното работят заедно и в синхрон.
Това дава на жените две важни предимства. Първо, те са по-проницателни, а второ, по-малко уязвими при нещастни случаи. Ако лявото полукълбо на мъжа е поразено от инсулт – а при мъжете рискът от това заболяване е два пъти по-висок, в сравнение с жените – той рядко може да възвърне предишното си ниво на речта. Жените се възстановяват много по-добре – у тях регулацията на речевите функции се извършва от дясното полукълбо.

Те са едни такива влюбчиви
Разбира се, на първо място мъжете се влюбват в красавици. Не бързайте обаче да си изрусявате косата: мъжете ще ви забележат, ако ви се удаде да преуспеете в каквато и да било дейност: независимо дали става въпрос за ремонт на автомобили или ориенталски танци. Увереността на жените в собствените им сили привлича мъжете не по-малко, отколкото красотата. При едно американско изследване на агенция за запознанства, станало ясно, че мъжете търсят партньорка, която на първо място е привлекателна, след това – уверена в себе си и накрая – добра събеседница.

Мъжете са привлечени от жените не само чрез външността – тях ги възбуждат и естествените ухания на женското тяло. Най-съблазнителният аромат за един мъж е този, излъчван от женското окосмяване, особено това на пубиса и под мишниците!

Когато интервюирали 40 000 мъже какво им харесва и какво не в жените, се оказало, че на всички не им харесват космати крака, че нямат нищо против миризмата на менструалната кръв и че страшно много им допада миризмата от влагалището.

Мъжете мислят постоянно за секс. Между 35 и 40 години, средностатистическият мъж мисли за това 6 пъти на час. След 40 обаче тези мисли се разреждат до веднъж на половин час, след 55 - средно веднъж на час.

Най-интересният факт обаче е, че мъжете са далеч по-влюбчиви от жените: те се влюбват много по-бързо. Проучвания...

 
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.