zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По-силен ли е всъщност “силният” пол



По-силен ли е всъщност “силният” пол

здраве.bg

... , но скоростта му намалява.

Жената в такава ситуация бяга по-дълго – нейният организъм започва да използва резервите от мазнини. Благодарение на женските полови хормони мускулите на жените са способни да използват по-бързо мазнините в сравнение с мускулите на мъжете.

Мъжкият мозък е устроен по друг начин

Мъжете и жените мислят по различен начин, защото в развитието на мозъка голяма роля играят половите хормони. При момчетата по-рано се формира дясното полукълбо, при момичетата – лявото. Именно затова много момчета в ранна възраст четат и пишат по-лошо, отколкото техните връстничките.

През целия по-нататъшен живот дясното полукълбо при мъжа често продължава да работи по-добре. Затова за мъжете е характерна по-добрата ориентация в пространството.

Ако мъжът използва дясното полукълбо от мозъка си за ориентация в пространството, а лявото – за речта, то полукълбата на женския мозък нямат такава специализация: те работят заедно и за двете неща.

Това дава на жените две предимства. Първо, те са по-проницателни и второ – по-малко уязвими към нещастните случаи. Ако лявото полукълбо на мъжа е поразено от инсулт (известно е, че мъжете два пъти по-често са застрашени от това заболяване), той трудно ще си възвърне бързата реч. Жените се възстановяват много по-добре – дясното полукълбо се заема с регулирането на речевите функции.

Мъжете са по-влюбчиви

Еволюцията е заложила у мъжете склонността да харесват хубави жени. Но освен това те са по-склонни да забелязват жените, които са успели в нещо в живота. Увереността на жените в собствените сили привлича мъжете не по-малко, отколкото красотата.

Резултатите от различни изследвания, посветени на мъжките предпочитания, показват, че мъжете предпочитат да се срещат с жени с приятна външност, с жени, които са уверени в себе си, и накрая - с добрите събеседници.

Мъжете се възбуждат и от естествените миризми на женското тяло. Най-съблазнителните аромати за тях идват от косата. Анкета, проведена с...

 
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.