zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По-силен ли е всъщност “силният” пол



По-силен ли е всъщност “силният” пол

здраве.bg

... с участието на 40 хиляди мъже, показва, че те не обичат окосмените крака, нямат нищо против миризмата на кръв по време на менструацията и много харесват миризмата на влагалището.

Мъжете по-често мислят за секс. Доказано е, че средностатистическият мъж на възраст 35-40 години мисли за секс 6 пъти в рамките на един час. Но много рядко има мъже, които на възраст 55 години да мислят за секс повече от един път в рамките на този един час.

Въпреки разпространеното мнение, мъжете се влюбват по-често, отколкото жените. Резултатите от анкетите показват, че 1/4 от мъжете (и само 15% от жените) се влюбват сериозно преди четвъртата среща. 50% от жените си признават, че дори след 20 среща с човека, на когото са се спрели, те не са влюбени.

Силният пол не се нуждае от много време, за да разбере дали харесва една жена – за тази цел според изчисленията на учени са му необходими само 7 секунди. Затова мъжът буквално може да се влюби от пръв поглед.

Мъжете са по-емоционални и раними

При раздяла мъжете се чувстват наистина нещастни. Те изпитват силна депресия и непоносима самота. Според статистиката самоубийствата в резултат на нещастна любов при мъжете са 3 пъти повече, отколкото при жените.

Изневярата мъжете и жените преживяват по различен начин. Мъжете търсят нова връзка не защото не им достига сексът, а поради силното си влечение към новото и неизвестното. Затова и често те започват връзки с жени, които смятат за по-малко привлекателни и възбуждащи в сравнение със собствените си съпруги. Последните могат да се утешат с факта, че повечето мъже не възприемат сериозно извънбрачните връзки - за тях това е просто приключение.

Двата пола и ревнуват по различен начин. Жената се страхува, че ще бъде изместена от друга. В мъжката ревност има повече собственически инстинкт и сексуален компонент. Мъжът приема изневярата на жената много по-сериозно и затова неговите действия в такива случаи са по-решителни и крайни. Той по-рядко прощава изневярата.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.