zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Има ли разумна доза алкохол...



Има ли разумна доза алкохол...

здраве.bg

... вещество да проникне по-дълбоко в порите. Понякога спиртът се използва и като нормализатор на температурата. При това не е необходимо той да се приема вътрешно – достатъчно е да се направят няколко разтривания или компреси.
Концентратът притежава и съдоразширяващо действие. Но след изпиването на 1 чашка организмът включва своя защитен механизъм и бързо разширилите се съдове започват да се свиват. Ето защо концентрираният алкохол не е подходяща напитка за хипертониците.

Много хора са на мнение, че концентратът им помага да се стоплят през зимата. Това е погрешно схващане, тъй като разширяващите се кръвоносни съдове увеличават! топлоотделянето. Именно на това се дължат редица случаи на премръзнали и дори замръзнали до смърт през студените дни - преохлаждане през зимата.
Концентратът е подходящ за компреси и помага да се справим с възпаленията, но той не е препоръчителен за вътрешно приемане.

Ако става въпрос за здравословно хранене, въобще не може да се говори за разумна доза. Но ако човек се интересува все пак каква е допустимата норма, то дозата се определя единствено от практиката и за всеки е различна, тъй като организмът на всеки човек изработва различно количество от фермента на алкохола – хидразата, способна за кратко време да го разгради.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.