zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 лесни начина да изгорим повече калории



10 лесни начина да изгорим повече калории

здраве.bg

Колко често оправдаваме недостатъчното движение с недостига на време. А в повечето случаи не това е причината да не се движим достатъчно, т.е. да не изгаряме достатъчно калории и да трупаме килограми.

Дори да приемем, че всекидневието на днешния човек наистина е много напрегнато, стига да има желание, винаги могат да бъдат отделени по няколко минути 3-4 пъти дневно.

По-долу от нас ще получите няколко съвета за лесните (и бързи!) начини да изгаряте повече калории:

1. След събуждане отделете 10-ина минути за раздвижване. Не е нужно да правите цял набор от упражнения – изберете 3-4, но ги правете без прекъсване в продължение на 10 минути. Нека бъдат за различни мускулни групи. На следващия ден направете други три и т.н.

2. Ако трябва да отидете някъде наблизо, поне веднъж на ден го направете пеша. Първият ден ще ви отнеме 15 минути, вторият – по-малко и така всеки ден.

3. Използвайте стълбите. В работата или у дома – забравете асансьора и се качвайте по стълбите. Колкото повече пъти толкова по-добре.

4. Дори седнали можете да се раздвижвате. Т.нар. изометрични упражнения не изискват кой знае какво движение, а помагат да се заздрави една или друга група мускули. Например, седейки пред компютъра, стягайте и разпускайте коремните мускули в продължение на 30-тина секунди. После направете същото с мускулите на краката. Специалистите препоръчват всяка мускулна група да бъде натоварвана по този начин поне 3 пъти дневно.

5. Купете си педометър. Това малко устройство, измерващо броя крачки, е едновременно полезно и забавно. Опитайте се всеки ден да добавите още малко към цифрата, която то отчита.

6. Ако вечерта сте уморени и ви се иска просто да поседнете пред телевизора, пробвайте следната техника: от време на време, за по 4-5 минути пробвайте да правите упражнения (дори без да ставате). Няколко коремни преси, няколко сгъвания в кръста и докосване на пръстите на краката. Контролирайте дишането, защото по този начин...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.