zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Грижа за краката и ноктите



Грижа за краката и ноктите

Тя е също толкова необходима колкото хигиената на зъбите.

здраве.bg

... може да се направи и у дома, но без масажа на стъпалата, върху които се намират биологически активни точки, способстващи за доброто здраве и необикновената лекота на мислите.

Професионалистите ще ви помогнат и при проблеми с мазолите или загрубялата кожа. Единственият ви помощник в самостоятелната борба с мазолите могат да бъдат специалните пластири, които се предлагат в аптеките.

Апаратният (наричан още сух) педикюр включва шлифоване на загрубелите места и ноктите с помощта на апарат, който прилича на бормашина. Неговите достойнства са доста убедителни - дори най-грубите крака стават меки и нежни, а ноктите, дори никога през живота си да не са “виждали” педикюр, се обработват лесно и качествено. Процедурата завършва със специален масаж на стъпалата.

Спа-педикюрът включва допълнителни грижи за кожата на краката, масаж и ароматерапия, но той не е подходящ краката, които са били занемарени. Кожата на краката се обработва с лосион, гел, почистващи и овлажняващи маски, масла. Това е най-приятната за краката процедура, която прави тяхната кожа особено мека.

Ноктите могат да разкажат много за здравето на човека. Те реагират с промени във външния си вид и цвят на тежки заболявания, нарушения в обмяната, недостиг на полезни вещества, а също така на неврологични, ендокринни или съдови проблеми:

• Сините нокти са един от симптомите за сърдечна недостатъчност или проблем с белите дробове, който възниква поради недостиг на кислород в кръвта. Незабавно потърсете помощ от лекар.

• Ноктите се разслояват, ако се пилят с метална пила или при търкане по сух предмет. Те трябва да се режат във влажен вид, да се пилят с мека пила и след отстраняване на неравностите да се лакират с безцветен лак.

• Хоризонталните ивици по нокътя са резултат от спирането на неговия растеж, например по време на тежко заболяване, грип с висока температура или са провокирани от емоционален стрес или непоносимост към някои лекарства. След премахване на причината ноктите ще оздравеят.

• Белите...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хигиена    заболявания    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.