Средиземноморската диета предпазва от астма и алергии
  	             Ключът е във високото съдържание на антиоксиданти, смятат учени.
 
dieti.info
Традиционната за Средиземноморието храна, състоящата се в голямата си част от плодове, зеленчуци и ядки предпазва или намалява симптомите на астмата и различните видове 
алергии – особено назалните, показват резултатите от ново проучване.
“През последните години медицината напредна много по отношение на това какво значение има храната за появата на астма и алергия, както и за подтискащия ефект на някои храни към тези заболявания”, твърди д-р Пол Кулман от National Heart and Lung Institute в Лондон, цитиран от специализираното издание 
Thorax.
По време на своето изследване британските учени са обобщили данните за 690 деца на възраст от 7 до 18 г. от Средиземноморието, като са сравнили получените резултати с данните за страдащите от астма и 
алергии деца във Великобритания.
Според д-р Кулман резултатите са достатъчно убедителни, за да бъде направен изводът, че храната, богата на антиоксиданти предпазва от астма и 
алергии.(а)
вижте още:
- 
Здравословното хранене: забравете всичко, което знаете за диетите
- 
още за правилното хранене и диетите