zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Емоции и биохимияЕмоции и биохимия

Добрият химичен баланс в организма е предпоставка за правилното му функциониране.

здраве.bg

... еритроцитите, повишава производството на хемоглобин, добре влияе върху гъстотата на косата, а също и на поеманото количеството кислород, който е пряко свързан с работата на сърцето и всяка клетка в тялото.

Медта участва пряко при формирането на червените кръвни клетки. Тя е полезна за здравето на ставите и нервите, подобрява производството на хемоглобин.

Биохимична таблица на храните

Калций
Повишава сексуалната активност при мъжете и помага при преждевременна еякулация. При жените облекчава процеса на месечния цикъл като премахва мъчителната болка и неприятните усещания. Съдържа се в големи количества в кашкавала, киселото мляко, бадемите, смокините и ядките.

Фосфор
Спомага за усвояването на витамините от организма и преобразува храната в енергия. Подобрява работата на мозъка, повишава интелектуалните възможности и стабилизира ендокринната система. Подобрява сперматогенезата. Съдържа се в черния дроб, яйцата, ядките, фасула, сиренето, тиквичките, ориза, смокините, пилешкото месо и рибата.

Йод
Подобрява физическото и умственото развитие. Спомага за растежа на косата, влияе положително върху обмяната на веществата и речта. Съдържа се в морските дарове и ананаса.

Цинк
Способства за образуването на спермата. При двата пола подобрява биосинтезата на всички вещества. Съдържа се в орехите, скаридите, граха, повечето видове риба, чесъна и картофите.

Манган
Възстановява репродуктивната система. Предотвратява болести на простатата. При двата пола способства за концентриране на вниманието. При жените помага за образуването на кърма. Съдържа се в яйцата, ядките, ябълките и кайсиите.

Молибден и никел
Може да се каже, че те са до голяма степен “женски” елементи. Молибденът поддържа обема на гърдите, а никелът подобрява тяхната твърдост и възбудимост. Същевременно повишава потентността и при двата пола. Съдържа се във фурмите, овесените ядки.

Кремний
И при двата пола подобрява проходимостта на нервните...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.