zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Емоции и биохимияЕмоции и биохимия

Добрият химичен баланс в организма е предпоставка за правилното му функциониране.

здраве.bg

Физическото и емоционално състояние пряко се свързани с биохимичния баланс на организма. Достатъчно е да спазваме специална таблица за хранене и е напълно възможно например да облекчим много и различни състояния на дискомфорт и заболяване.

В организма на човека, както и в цялата природа логично трябва да се поддържа съответен химически баланс, а той зависи от нивото на съдържанието на различните минерални вещества.
Химиците дълго време се опитват да съставят таблица, където всички тези вещества да намерят своето ефективно приложение.

Значителна роля в този процес имат също психиатри и психолози, чиито наблюдения върху най-различни състояния на личността - от депресия и невроза до импотентност и безплодие, също често достигат до наличието или липсата на баланс на вещества в организма.

Специалистите са стигнали до извода, че чувствената сфера на човека, стресът и конфликтите, агресията и извънредната чувствителност не зависят само от възпитанието и духовната сфера на личността, а са пряко свързани с биохимическия състав на кръвта и костите, чрез които може да се въздейства на централната нервна система и да се предотвратят както ракови, така и психосексуални заболявания.

“Биохимия на емоциите”

Мъжете с намалена сексуалност трябва да добавят повече калций в своята храна. А на тези, които имат проблеми с образуването на спермата (спермотогенезата), учените препоръчват употребата на повече фосфор - той помага на организма да усвоява витамините и да преобразува храната в енергия.

Изследвания показват, че продуктите, в които се съдържа фосфор, подобряват работата на мозъка, повишават интелектуалните възможности и стабилизират ендокринната система.

За запазване на здравето специалистите препоръчват на мъжете и употребата на цинк. Той спомага за образуването на спермата и при двата пола подобрява биосинтезата на всички вещества.
Мъжете, чиято сперма не е в състояние да предизвика оплождане, трябва да употребяват и манган. Той също намалява вероятността...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.