zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Емоции и биохимия



Емоции и биохимия

Добрият химичен баланс в организма е предпоставка за правилното му функциониране.

здраве.bg

... от заболявания на простатата и подобрява репродуктивната функция. При двата пола мантанът спомага за засилване на вниманието, а при жените - за образуването на кърма и засилване чувството на загриженост за потомството.

На жените, които имат комплекси от малките си гърди, специалистите често отделят особено внимание поради честото срещане на психологическия факт. Според изследванията молибденът и никелът са незаменими за този тип жени. Молибденът увеличава обема на гърдите, а никелът подобрява тяхната твърдост и възбудимост. Съчетаването на тези два елемента подобрява резултатите. Молибденът помага и на възрастните мъже като повишава тяхната потентност.

Силицият пък спомага за гладката кожа и динамичното поведение, с което в крайна сметка засилва привлекателността.
Селенът е необходим на хората, които имат по-твърда кожа. Той я прави еластична и мека, а също така предотвратява образуването на ракови образувания. Той е от полза и при мъжете с увеличена простата, засилва сексуалното желание и имунната система.

Калият предпазва от инсулт и влияе положително върху регулирането на сърцебиенето. Той е полезен за нервната система, тъй като засилва преживяването от положителните емоции и влияе върху общото активизиране на организма.

Много психиатри са на мнение, че повечето заболявания на стомаха и червата възникват от стреса. Дори това заключение да е преувеличено, доказано е, че по-голямото количество магнезий в храната намалява стресовата реакция и подобрява работата на храносмилателната система. Той също облекчава предменструалния синдром и регулира обмяната на белтъчините.

Натрият и сярата забавят процеса на стареене на клетката. Натрият подобрява пластиката на движенията, прави мускулите по-гъвкави, активизира проводимостта на нервните импулси, регулира лимфосистемата. Сярата подобрява регулирането на топлообмена, забавя стареенето, подобрява тънката сензорна чувствителност и влияе положително върху вниманието.

Желязото регулира функциите на еритроцитите...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.