zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си



Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си

23 януари 2012, здраве.bg

... вечер, но отложете пускането на прахосмукачката за неделя.

Не правите коремни преси?

Правете редовните си физически упражнения, но на крака. Когато тренирате изправени, коремните ви мускули трябва да се напрягат, за да стабилизират гръбнака и да ви поддържат прави. Затова, ако обикновено правите коремни преси със свити колена, вместо тях правете клякания. Каквото и да е упражнението, уверете се, че стабилизиращото мускулно напрежение остава върху корема, не върху кръста.

Не се мажете със слънцезащитен крем?

Пийте витамините си сутрин с бутилка студен зелен чай. В скорошно изследване било открито, че при мишките, на които бил даван зелен чай, случаите на рак на кожата били с 51% по-малко в сравнение с контролната група мишки, дори след продължително излагане на вредни ултравиолетови лъчи. Според резултатите зеленият чай може да ви предпази от рак на кожата. Изследователите подозират, че антиоксидантите в зеления чай се борят с рака на кожата като неутрализират свободните радикали, които увреждат кожните клетки.

Не ядете достатъчно фибри?

Не бързайте да пиете хранителни добавки с фибри, а вместо това скачайте на пътеката за тичане. Аеробните упражнения – особено джогингът – също предпазват тялото от задържане на храната прекалено дълго. И колкото по-малко време прекара обядът в дебелото ви черво, толкова по-малък е шансът да се превърне в нещо грозно или още по-лошо – в злокачествен рак. Опитайте да тичате на място по двадесет минути на ден. И без това го правите заради сърцето си, нали?

Пропускате ежегодния си преглед?

Довлачете си несериозния задник в банята и се съблечете. Влезте под топлия душ, дръпнете завесата и внимателно завъртете всеки от тестисите си между палеца и показалеца си. Ако не обърнете внимание на някоя бучка, отговорността си е ваша. Бучките не са нещо нормално и могат...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.