zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си



Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си

23 януари 2012, здраве.bg

... могат да сигнализират за рак на тестисите.

След това изследвайте всеки сантиметър от тялото си. Търсите каквото и да е, което може да свидетелства за рак на кожата – обезцветяване, бучки, асиметрични бенки. Дори и всичко да изглежда наред, уговорете си час с личния лекар и този път отидете.

Не почиствате зъбите си с конец веднъж дневно?

Купете си електрическа четка за зъби. По-авангардните от тях дори използват невидими звукови вълни, за да премахват бактериите, които образуват плака между зъбите. Такава четка е около 75% толкова ефективна, колкото почистването с конец. По-скъпа е от конците, но е значително по-евтина от комплект нови зъби.

Не ядете по шест порции плодове и зеленчуци всеки ден?

Признайте си, че не понасяте да ядете толкова плодове и зеленчуци. Решението за случаи като вашия са пресните натурални сокове. Изпивайте на закуска по една висока чаша (поне 300 мл) прясно изцеден сок от червен грейпфрут и портокал. На обяд и вечеря изпивайте по една висока чаша пресен зеленчуков сок с ниско съдържание на сол. И това е. Вече сте изпили еквивалента на шест порции плодове и зеленчуци и освен това сте погълнали малко допълнителна защита срещу рак на простатата, благодарение на ликопена в доматите и червения грейпфрут. Но внимавайте да не се подведете от соковете с добавени вода или захар.

Не си правите ежегодно ваксина против грип?

Предпазете се по старомодния начин: мийте си ръцете постоянно. Едно ново изследване е открило, че, когато участниците си мият ръцете поне по пет пъти на ден, те заболяват 45% по-рядко от респираторни заболявания като инфекцията от грипния вирус. Ваксинацията е най-добрата предпазна мярка, но миенето на ръцете е добра алтернатива. И, да, придържайте се към обикновените сапуни. Антибактериалните гелове за почистване на ръцете не са особено ефективни срещу вирусите,...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.