zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 фън шуи идеи за кухнята



9 фън шуи идеи за кухнята

С фън шуй можем да превърнем кухнята в отпускащо и вдъхновяващо място за цялото семейство.

здраве.bg

Ако харесваме кухнята си, е логично, че бихме искали да прекарваме повече време в нея, приготвяйки вкусни ястия, които хранят еднакво добре и тялото, и душата. Ако пък не я харесваме, ще се изкушаваме да влизаме там само при необходимост, което води до яденето на повече нездравословни храни, а от това ще пострада фигурата ни.

Във фън шуи кухнята се счита за една от най-важните стаи в дома. Тя олицетворява сърцето и трябва да е чиста, добре осветена и приятна за събиране на роднини и приятели. Затова сме събрали девет фън шуи идеи как да променим най-важната стая в дома си така, че да ни е още по-приятно да прекарваме време в нея.

Да направим кухнята светла и красива

Кухнята е сред най-активните янг-ове в дома, затова е препоръчително да вкараме ярки цветове, активни, радостни или вдъхновяващи карти и и украси, по-ярко осветление и природен елемент. Живите растения и природните картини винаги въздействат вдъхновяващо на душата!

Да я подредим

Кухнята е магнит за всичко ненужно по другите стаи, затова е добра идея да я подредим и да измислим място за всичко. Кошниците са чудесен избор. Най-малкото можем да слагаме пощата и ключовете си в кутия или кошница, вместо да ги разпиляваме по масата или плота. И това ще я направи по-подредена, независимо дали всичко е по фън шуй или не.

Да изчистим вратата на хладилника

Ако вратата на хладилника ни прилича на планина от бележки, магнитчета и снимки, може би е време да променим това. Вратата на хладилника е чудесно място, на което да отбелязваме постиженията на цялото семейство и да окачаме снимки на приятели и любими хора, но понякога нещата излизат извън контрол и настъпва хаос. Добра идея според фън шуй е да свалим всичко, да го сложим в кутия от обувки и да редуваме на няколко седмици снимките.

Да подредим шкафовете и бюфетите

Всички имаме шкафче в кухнята, в което обичаме да изсипваме всичко, на което не можем да намерим място. Но, ако не сме използвали нещо през последните...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.