zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Някои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето сиНякои очаквани или недотам начини да се погрижим за здравето си

23 януари 2012, здраве.bg

Животът на човек се основава на борбата между стремежа към съвършенството и реалните възможности. Например най-доброто нещо, което можете да направите за слуха си, е да носите тапи за уши на концертите. Правите ли го? Не, освен ако не искате да изглеждате глупаво. Всъщност просто можете да се възползвате от алтернативата на тапите, която е почти толкова ефикасна, но много по-приемлива.

Тук сме събрали най-добрите алтернативи за всичко – от вманиаченото мазане със слънцезащитен крем до диетата, включваща шест порции плодове и зеленчуци на ден, от смяната на маслото на колата на всеки 3000 километра до слагането на ежегодната противогрипна ваксина. И всичко това ще ви направи по-добри без да ви кара да се чувствате нещастни.

Не ядете риба два пъти седмично?

Не пропускате кой знае какво, само малко масло, което може да намали риска от сърдечни заболявания, да облекчи мускулните болки след тежък ден на работа, да ви помогне да се справите с депресията и вероятно дори да ви предпази от болестта на Алцхаймер. Това, което прави рибеното масло магическо, са омега-3 мастните киселини, и, за щастие, можете да си ги набавяте като хранителни добавки. Ако не обичате риба, хранителните добавки с рибено масло вършат същата работа. Само се уверете, че не взимате какво да е. Потърсете омега-3 хранителни добавки, които съдържат витамин Е като втора съставка – антиоксидантният ефект на витамин Е ще предпазва маслото от гранясване.

Не носите тапи за уши на концертите?

Тогава използвайте естествения заглушител на тялото си – тананикането. То кара защитния мускул в ухото, наречен стапедиус, да се съкращава като по този начин се ограничава количеството шум, което достига до вътрешното ухо с до 20 децибела. Но ушите са все още уязвими през следващите 16 до 18 часа след звуковата атака. Така че няма нищо лошо да отидете на концерт в петък...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.