zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета Южен бряг
диета Южен брягВъпреки че до голяма степен диетата Южен бряг наподобява тази на Аткинс, тя е много повече от поредната нейна здравословна версия. Южен бряг е създадена от кардиолога д-р Артър Агатстън от болницата „Маунт Сайнай“ в Маями, Флорида. Общото между двете диети за отслабване е, че са създадени от лекари-диетолози и са сред най-популярните диети в света. Както диетата на Аткинс, така и Южен бряг ограничават приема на въглехидрати и започват със силно рестриктивна фаза.

Различията между двете диети се изразяват основно в два аспекта:

- Мазнини: Диетата Южен бряг забранява консумацията на нездравословни мазнини, но препоръчва здравословните полиненаситени и мононенаситени мазнини.

- Въглехидрати: Диетата не изисква да знаете колко точно въглехидрати се съдържат в различните храни, стига да сте наясно кои от тях са богати на захари, за да ги избягвате. Храните с нисък гликемичен индекс (бедни на захари) не причиняват резки промени в нивото на кръвната захар и могат да бъдат консумирани в умерени количества.

Какво може да се яде

Спазвайки диетата Южен бряг, човек със сигурност няма да остане гладен, тъй като тя включва богато меню в няколко хранения, включително междинни закуски. Порциите трябва да бъдат нормални - нито твърде малки, нито твърде големи.

В зависимост от фазата отслабващите трябва да ограничат или напълно да избягват бързите въглехидрати като:

- картофи,
- плодове,
- хляб,
- ориз,
- зърнени храни,
- паста,
- цвекло,
- моркови,
- царевица,
- всякакви десерти,
- алкохол.

Диетата Южен бряг се състои от три фази:

14-дневният въвеждащ етап забранява консумацията на всякакъв хляб, ориз, картофи, паста, печени изделия и плодове. Отслабващите не бива да си позволяват дори и капка бира, вино или какъвто и да е алкохол. Диетата обещава, че след няколко дни тези прегрешения дори няма да липсват на спазващите я. Нискомаслените млечни продукти са позволени...




 
изпишете търсеното на латиница
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.