zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета за плосък корем
диета за плосък коремКакво представлява

Искате ли да отслабнете с 2-4 кг на седмица и то в областта на корема? При това без броите калории или да правите уморителни и дълги упражнения? Звучи твърде хубаво, за да е истина? Не и според известният сред холивудските звезди фитнес инструктор Хорхе Круз – автор на книгата „Решението за корема“ ( The Belly Fat Cure).

Според Круз не е нужно да се лишавате от нищо, а може да ядете каквото искате, включително чипс, сладолед, пица и сандвичи – стига обаче да намалите приема на захар и въглехидрати като цяло чрез неговата система за „пропускане на въглехидратите“, като по този начин контролирате равнището на инсулин.

Авторът на диетата за плосък корем твърди, че отслабването няма нищо общо с пресмятането на калориите, намаляването на приеманите храни или увеличаването на физическото натоварване. Разбира се, голямата част от диетолозите и специалистите по хранене не са съгласни с това твърдение, защото традиционното разбиране е, че свалянето на килограми е резултат от контрол върху количеството приемани калории и редовна физическа активност, за да се поддържа здравето на сърцето, костите и мускулите.

Какво е разрешено да се яде

Планът на диетата за плосък корем се състои от протеини, мазнини и зеленчуци, с малки количества захар и комплексни въглехидрати. Храните с подсладители са забранени. Вино, бира и тъмен шоколад са допустими, но не и коктейли и бонбони.

По-голямата част от книгата на Хорхе Круз се състои от цветни постери, включващи над 100 „лоши за корема“ храни (повечето чест от менютата на веригите за бързо хранене, и инструкции как те могат да бъдат превърнати в „добри за корема“ храни. В данните за храните няма друга информация освен грамовете захар и количеството въглехидрати в тях. Липсва и информация за броя калории.

Пет различни плана с продължителност една седмица, предназначени за любителите на различните типове храни (от сладкото до месото) представляват основата на всеки вариант на диетата.

Ако...
 
изпишете търсеното на латиница
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.