zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета Южен бряг
диета Южен бряг... , но в ниски и умерени количества през тази фаза.

През втората фаза на диетата някои от забранените храни се въвеждат отново в режима. Например, ако обичате да похапвате паста, може да си позволите до една порция на ден. Морковите и плодовете, забранени през фаза едно, сега също могат да бъдат консумирани в умерени количества.

Втората фаза продължава докато се достигне желаното тегло. След това се продължава с последната, трета фаза, която всъщност е новият ви начин на хранене за цял живот. През нея порциите и режима на хранене е нормален, като се спазват няколко основни принципа.

Как работи диетата Южен бряг

Диетата е насочена към хората, приели т.нар. западен начин на хранене, който се отличава с консумацията на значителни количества въглехидрати. Целта на първата фаза е именно да елиминира по-голямата част от въглехидратните храни от менюто, което според автора на диетата ще потисне техния апетит.

Рафинираните захари и другите преработени въглехидратни храни се усвояват твърде бързо от организма, което предизвиква рязкото повишаване на хормона инсулин в кръвта, необходим на тялото за усвояване на въглехидратите. Последващият рязък спад в нивата на този хормон карат човек да огладнява по-бързо и подбуждат отново желанието му за въглехидратни храни. По този начин се формира порочен кръг, в резултат на който се трупат излишни килограми.

Диетата Южен бряг се стреми да наруши порочния кръг и да накара човек да яде по-малко, но по-качествена храна.

Какво смятат експертите

Според диетолозите, диетата Южен бряг по-скоро покрива част от критериите за здравословно хранене. С изключение на първата фаза тя препоръчва разнообразие от зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и крехки протеини.

Въпреки това тази диета за отслабване крие и някои рискове - през първата фаза отслабването е предимно за сметка на загубата на течности, а това може да разстрои електролитния баланс в организма на отслабващия. Ето защо, ако сте се насочили към тази...
 
изпишете търсеното на латиница
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.