zdrave.bg
Алтернативна медицина
»масаж
масажЩом стане въпрос за масаж, първото нещо, което изниква в съзнанието на човек, са луксозните спа услуги и скъпите хотели в планините и по морето. Всъщност в практиката масажите, когато се комбинират с традиционни медицински методи на лечение, се използват за намаляване на стреса и в лечението на различни здравословни състояния.

По време на масажа физиотерапевтът манипулира меките тъкани на тялото – мускули, кожа и сухожилия, използвайки пръсти, ръце и юмруци. Има различни техники на масаж, които съответно се извършват с различни похвати.

Масажът със сигурност ще ви накара да се чувствате по-отпочинали, но вероятността да излекува всяка болка е минимален. Освен това, ако се практикува погрешно, той може да ви нарани. Научете повече за лечебните масажи преди да пробвате, за да се уверите, че сте в безопасност и че това ще ви достави удоволствие.

Масажът може да облекчи напрежението в мускулите и затова се практикува от повечето хора като метод за постигане на максимален отдих и почивка или за намаляване на мускулната скованост. Освен той има свойството да освобождава естествени болкоуспокояващи невротрансмитери в тялото и да стимулира имунната система.

Приложение

Масажът е чудесен избор на алтернативна терапия. Почти всеки се чувства по-добре след масаж. Лечебните масажни процедури са се утвърдили като част от цялостния подход за облекчаване на болката и схващанията и за намаляване на стреса. Съществуват много видове масажи, така че всеки може да изпробва и да намери най-подходящия за себе си. В случай, че направите това, ще видите колко бързо масажът ще заеме значимо място в седмичния ви график.

Какво сочат проучванията

- Страх, безпокойство: Масажът намалява безпричинното безпокойство и страх при депресирани деца и жени с анорексия, показва скорошно проучване. Той намалява също стреса и абстинентния синдром при дългогодишни тютюнопушачи.

- Лечение на рак: Хората със злокачествени заболявания, които са получавали редовно...следва: медитация

 
изпишете търсеното на латиница
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.