zdrave.bg
Алтернативна медицина
»масаж
масаж... , че не сте избрали масаж на специален стол, повечето техники изискват да легнете върху масажна маса. Допълнителни възглавници и подложки могат да бъдат използвани с цел по-доброто фиксиране върху масата. Това ще ви позволи да се отпуснете напълно по време на процедурата. Докато ви масажират, може да звучи приятна и релаксираща музика.

- Масла и лосиони, нанасяни върху кожата: Някои масажисти предпочитат да използват масло или лосион за намаляване на триенето по време на масажирането. Помислете дали не сте алергични към някоя обичайна съставка на този тип продукти и ако е така, кажете го още преди началото. Ако предпочитате масаж без допълнителни мазила, това също е ваш избор – все пак целта на процедурата е да останете максимално удовлетворени.

- Не трябва да чувствате силна болка - никога! Всякаква болка, която е по-значителна от моментен дискомфорт, може да бъде индикация, че нещо не е наред. Ако масажистът натиска твърде силно, кажете му да отслаби натиска. Той най-вероятно ще очаква ответна реакция от ваша страна спрямо неговите действия, за да разбере кое ви харесва и кое не. От време на време може да имате по-чувствително място в даден мускул, което се чувства като стегнат възел. В даден момент от разтриването на това място може да почувствате дискомфорт, но не трябва да се стига до силна болка. Ако това все пак стане, дайте знак.

- Прекарайте около час: Обичайно масажът на маса продължава около 60 минути, въпреки че в някои случаи той значително се скъсява по преценка на масажиста. Все пак това трябва да е и ваше решение.

Рискове и странични ефекти

Като цяло масажът е сравнително безопасна процедура, когато се практикува от добре обучен масажист или физиотерапевт. Въпреки това масажите не са за всеки, а за някои хора те могат да се окажат дори доста опасни. Преди да посетите вашия масажист, говорете с лекар в случай на бременност или ако страдате от някое от следните състояния и заболявания:

- изгаряния или отворени...



следва: медитация

 
изпишете търсеното на латиница
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.