zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пациентите вярват на лекарите, но все повече търсят информация и в интернетНю Йорк, 12 декември 2005, Ройтерс

Пациентите в САЩ първо търсят в световното уебпространство, когато се нуждаят от информация за здравето си, въпреки че вярват на лекарите повече за получаване на вярна медицинска информация, показват резултати от национално представително проучване.
То е показало, че от всички 6369 участници 63% някога са използвали интернет. От тях – 63,7% са търсили здравна или медицинска информация. Други свързани със здравето дейности в мрежата включват доставката на лекарства, комуникация с лекар или участие в онлайн помощни-групи, но те са по-малко от 10%.
Проучването разкрива още, че 62,4% от запитаните са отговорили, че вярват повече на лекаря за информация относно рака, срещу 23,9% доверие в интернет.
Запитани къде биха предпочели да потърсят първа информация, 49,5% отговарят, че желаят да я потърсят при лекаря. Всъщност обаче само 10,9% са използвали лекаря си като първоизточник на информация, докато 48,6% са си я намерили чрез интернет.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    превенция    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.