zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Телевизията и заседналият начин на живот заплашват мъжете с безплодие18 май 2006, здраве.bg

Заседналият начин на живот и дългото време, прекарано пред телевизора влияе на мъжката потентност, твърдят учени от изследователския център Artes в Торино, специализиран за лечение на безплодието.
Те са съпоставили данни от официалната статистическа система ва Европейския съюз Eurostat от март 2006 година за продължителността на гледането на телевизионни предавания с нивото на фертилност в 25 страни от Европа.
Резултатите показват, че в страните, където повече гледат телевизия, коефициентът на фертилност е най-нисък. В Полша и Чехия например, нивото на способността към възпроизводство е съответно 1.23 и 1.22, като средно мъжете прекарват пред телевизора 250 и 214 минути дневно.
В Ирландия и Финландия показателите на способността към възпроизводство са по-високи: 1.99 и 1.80, а времето , прекарано пред телевизора е съответно 184 и 173 минути дневно. В Италия също е регистрирано ниско ниво на фертилност - 1.33, а минутите, прекарани пред телевизора са 245.
Специалистите твърдят, че мъжете прекарват твърде много време пред телевизора и поради тази причина при тях нараства опасността от безплодие.
Друга основателна причина за намаляващата фертилност при мъжкия пол според италианските учени е липсата на достатъчно физическо движение в ежедневния живот, която отчасти се дължи на прекаленото използване на мобилни телефони и компютри.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    секс и здраве    любопитно    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.