zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Телевизията и заседналият начин на живот заплашват мъжете с безплодие18 май 2006, здраве.bg

Заседналият начин на живот и дългото време, прекарано пред телевизора влияе на мъжката потентност, твърдят учени от изследователския център Artes в Торино, специализиран за лечение на безплодието.
Те са съпоставили данни от официалната статистическа система ва Европейския съюз Eurostat от март 2006 година за продължителността на гледането на телевизионни предавания с нивото на фертилност в 25 страни от Европа.
Резултатите показват, че в страните, където повече гледат телевизия, коефициентът на фертилност е най-нисък. В Полша и Чехия например, нивото на способността към възпроизводство е съответно 1.23 и 1.22, като средно мъжете прекарват пред телевизора 250 и 214 минути дневно.
В Ирландия и Финландия показателите на способността към възпроизводство са по-високи: 1.99 и 1.80, а времето , прекарано пред телевизора е съответно 184 и 173 минути дневно. В Италия също е регистрирано ниско ниво на фертилност - 1.33, а минутите, прекарани пред телевизора са 245.
Специалистите твърдят, че мъжете прекарват твърде много време пред телевизора и поради тази причина при тях нараства опасността от безплодие.
Друга основателна причина за намаляващата фертилност при мъжкия пол според италианските учени е липсата на достатъчно физическо движение в ежедневния живот, която отчасти се дължи на прекаленото използване на мобилни телефони и компютри.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    секс и здраве    любопитно    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.