zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Шест начина да се влюбят във вас



Всичко започва от езикът на тялото, твърдят психолози.

4 май 2006, здраве.bg

Учени са провели многобройни изследвания и са формирали 6 начина за това, как да станем по-привлекателни за противоположния пол в търсенията си на идеалния партньор, съобщава списание Newscientist.
1. Позволете на тялото си да говори вместо вас.
В действителност нашето тяло може да каже много още преди да сме казали и дума. Според изследователите, когато за първи път се срещнете с някого, първото впечатление за вас около 55% зависи от външността и езика на тялото, 38% - от вашия маниер на говорене и само 7% - от това, което казвате.
Какво означава това? Че съществуват ред действия и жестове, които изпращат на другия човек сигнала: “Ти ми се харесваш.” Откритата поза (не скръствайте ръце) и огледалното възпроизвеждане на позата на вашия събеседник ще спомогнат да се създаде усещане за близост. Освен това е полезно да се изработят маниери, които да подчертават вашата мъжественост или съответно женственост.
Можете да използвате и т.нар. “танц на жестовете”, синхронизирайки своите действия с тези на човека срещу вас – например да отпиете от чашата едновременно с него.
2. Преживейте заедно някакъв стресова ситуация.
Драматична обстановка може да даде тласък на вашите отношения. Ако при среща с даден човек, психиката се намира в състояние на повишена възбуда, това увеличава шанса да се появят и романтични чувства. Между тревогата, възбудата и влечението съществува тясна връзка. Психолозите твърдят, че жена на висок люлеещ се мост изглежда много по-романтична и сексуална, отколкото на улицата. Увеселителните паркове също могат да помогнат - влакчетата на ужасите допринасят за създаването на възбуда и увлечение. Двойките стават по-любвеобвилни и след съвместното гледане на трилър например, отколкото след гледането на някакъв скучен филм.
3. Посмейте се заедно.
Съвместно преживеният опит, предизвикващ смях, създава чувство за близост. Класически пример за това е експериментът, проведен от американските психолози Артър Арон и Барбара Фрейли....

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.