zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Шест начина да се влюбят във вас



Всичко започва от езикът на тялото, твърдят психолози.

4 май 2006, здраве.bg

... Хора, които не се познават, е трябвало да научат заедно танц. Единият от партньорите е бил със завързани очи, а другият е имал сламка в устата си, за да не може да говори. Звучи глупаво, но опитът е показал, че любовта и смехът вървят ръка за ръка.
4. Изберете подходящата музика.
Психолози от Масачузетс са доказали справедливостта на думите на Шекспир - “Любовта се храни с музика”. Това особено се отнася до рок-музиката. Жените намират мъжете за по-привлекателни, ако слушат именно такъв тип музика.
5. Използвайте... любовен елексир.
Странно, но факт - спрей за нос, съдържащ хормона окситоцин, може да накара хората да ви се доверят. Засега обаче няма доказателства, че той може да ги накара и да се влюбят във вас. Забранени препарати като кокаин или амфетамин могат да стимулират чувството за еуфория, възникващо при влюбването, повишавайки нивото на допамин, но същият ефект може да се постигне и с физически упражнения. Фетилетиламинът е друг невромедиатор - наричат го “молекулата на любовта”, който предизвиква чувство на възбуда и неясно предчувствие. Той се съдържа в големи количества в шоколада.
6. Погледнете се в очите.
Всяка кокетка знае, че зрителният контакт е акт с изключително силно емоционално въздействие. Психолозите твърдят, че когато двама души се гледат един друг в очите, възниква чувство за близост. Неврофизиолозите обясняват, че когато се срещаме с някого чрез погледи, се възбужда този участък от мозъка, който е свързан с получаването на награда. Зрителният контакт прави чудеса, но бъдете внимателни, защото партньорът срещу вас може да не отговаря на погледа ви.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.