zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ръцете подсказват какво е здравословното състояние на организма



Ръцете подсказват какво е здравословното състояние на организма

здраве.bg

Ръцете са източник за различна информация - по тях като по книга може да се разбере не само за миналото и бъдещето на човека, неговия характер, но и състоянието на неговото здраве, смятат много специалисти.

Червените длани например свидетелстват за токсично поражение на черния дроб с възможен хепатит. Мраморният рисунък на дланите пък говори за проблеми във вегетативната нервна система.

Ако кожата на китките на ръцете придобива жълт оттенък, то най-вероятно има изменения в черния дроб или жлъчката (хепатит, камъни в жлъчката, холангит, холецистит).

Кафявите петна говорят не само за възрастта (нарушения в пигментната окраска на кожата, характерни за възрастните хора), но и означават проблеми с жлъчката.

Ако кожата на китките, особено на дланите се лющи на малки парченца, то това е свидетелство за недостига на витамини А и D. Ако дланите се лющят на по-големи частици, е добре да се обърнем към дерматолог - вероятно става въпрос за гъбично заболяване.

Температурата на ръцете е барометър на състоянието

Студените ръце са признак за нарушение в периферното кръвообращение - на организма не му достига витамин В12. Трябва да се погрижим за неговото набавяне с помощта на витаминни препарати или да добавим в менюто си продукти, които го съдържат в по-големи количества: млечни продукти, месо, риба, гъби, фасул, зеле.

Ако дланите горят, това означава, че черният дроб не се справя с интоксикацията, предизвикана от натравяне с лекарства, алкохол или химически вещества.

Синдромът на “пълзене на мравки” по дланите означава, че тялото има проблеми с ендокринната система.

Влажните ръце също са показател за ендокринни проблеми, например хиперфункция на щитовидната жлеза. Обратно - сухотата и бледността на дланите свидетелстват за хипофункция.

Петната по върховете на пръстите също показват проблеми със здравето.

Ако на човек често му изтръпват кутретата, той трябва да се обърне към кардиолог - тези проблеми са свързани със сърдечно-съдовата система....

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.