zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Здравната каса утвърди лекарствена листа-спецификация14 април 2006, Агенция Фокус
още по темата


Управителният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) утвърди лекарствена листа-спецификация, съобщиха от НЗОК.
Управителният съвет утвърди лекарствена листа-спецификация за провеждане на договаряне на лекарства за домашно лечение съгласно Наредбата за условията и реда за договаряне на лекарствата, стойността на които се заплаща напълно или частично от НЗОК.
В лекарствения списък на НЗОК се предлага да бъдат включени общо 364 броя позиции по международни непатентни наименования и форми, обединени в 14 терапевтични групи по анатомо-терапевтичната класификация на Световната здравна организация. Потенциалният брой лекарствени продукти, които се очаква да участват в договарянето са над 1300.
Лекарственият продукт, съдържащото се в него лекарствено вещество и лекарствената форма, в която се предлага трябва да са включени в част ,,А” и част ,,В” на Позитивния лекарствен списък в Република България. Международното непатентно наименование, към което се причислява лекарственият продукт, трябва да е включено в лекарствена листа, покривана от обществен здравноосигурителен фонд на поне три от следните държави: Словения, Гърция, Чехия, Полша, Унгария, Латвия, Румъния, Словакия...

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    нормативи    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.