zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Новата Sensodyne Rapid Relief



Новата Sensodyne Rapid Relief

Уникална формула за бързо действие срещу чувствителност вече и на българския пазар.


платена публикация


В рамките на специално организиран симпозиум в гр. София, ГлаксоСмитКлайн (GlaxoSmithKline) представи пред лекари по дентална медицина новия продукт от портфолиото на Sensodyne - Sensodyne Rapid Relief с уникална безводна формула за бързо действие.

Sensodyne Rapid Relief е специализирана паста - медицинско изделие, показана при чувствителност на зъбите (дентинова срвъхчувствителност) за клинично доказано бързо облекчение само за 60 секунди5,6 и дълготрайна защита(1,5,6).

Лекторите на събитието Д-р Павел Илиев, лекар по дентална медицина, Дентална Клиника Естетика, София и Доц. Д-р Елка Радева, лекар по дентална медицина, Катедра по Консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София засегнаха темите за значението на дентиновата свръхчувствителност и необходимостта от намиране на решения. Говориха също за най-новите подобрения на формулата и образните методи, беше представен и задълбочен поглед върху 10-те клинични проучвания, предоставящи научни данни за новата формула на Sensodyne Rapid Relief.

Дентиновата чувствителност е проблем, който се среща често, като едно от последно направените проучвания показва, че при младите хора на възраст между 18 и 35 г., той засяга двама от пет души. Повишената чувствителност на зъбите може да окаже сериозно влияние върху качеството на живот и самочувствието на хората с чувствителни зъби.

„Спектърът на влияние на този проблем е доста широк. 70% от хората, страдащи от чувствителни зъби споделят, че не могат да изпитат удоволствие, когато се хранят и пият, тъй като обикновено чувстват дискомфорт при консумиране на топли и студени напитки или пък при хапване на шоколад. За да прикрият проблема си, голям процент от страдащите си създават специфични навици – напр. опитват да се прикрият докато се хранят, някои закриват устата си с шал, а трети споделят, че се чувстват стари. Немалък е броят и на хората, които се страхуват да посетят стоматолог, заради болката, която биха изпитали от дентиновата свръхчувствителност”, обясни...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    хигиена    лекарства    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.