zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Новата Sensodyne Rapid ReliefНовата Sensodyne Rapid Relief

Уникална формула за бързо действие срещу чувствителност вече и на българския пазар.


платена публикация


В рамките на специално организиран симпозиум в гр. София, ГлаксоСмитКлайн (GlaxoSmithKline) представи пред лекари по дентална медицина новия продукт от портфолиото на Sensodyne - Sensodyne Rapid Relief с уникална безводна формула за бързо действие.

Sensodyne Rapid Relief е специализирана паста - медицинско изделие, показана при чувствителност на зъбите (дентинова срвъхчувствителност) за клинично доказано бързо облекчение само за 60 секунди5,6 и дълготрайна защита(1,5,6).

Лекторите на събитието Д-р Павел Илиев, лекар по дентална медицина, Дентална Клиника Естетика, София и Доц. Д-р Елка Радева, лекар по дентална медицина, Катедра по Консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София засегнаха темите за значението на дентиновата свръхчувствителност и необходимостта от намиране на решения. Говориха също за най-новите подобрения на формулата и образните методи, беше представен и задълбочен поглед върху 10-те клинични проучвания, предоставящи научни данни за новата формула на Sensodyne Rapid Relief.

Дентиновата чувствителност е проблем, който се среща често, като едно от последно направените проучвания показва, че при младите хора на възраст между 18 и 35 г., той засяга двама от пет души. Повишената чувствителност на зъбите може да окаже сериозно влияние върху качеството на живот и самочувствието на хората с чувствителни зъби.

„Спектърът на влияние на този проблем е доста широк. 70% от хората, страдащи от чувствителни зъби споделят, че не могат да изпитат удоволствие, когато се хранят и пият, тъй като обикновено чувстват дискомфорт при консумиране на топли и студени напитки или пък при хапване на шоколад. За да прикрият проблема си, голям процент от страдащите си създават специфични навици – напр. опитват да се прикрият докато се хранят, някои закриват устата си с шал, а трети споделят, че се чувстват стари. Немалък е броят и на хората, които се страхуват да посетят стоматолог, заради болката, която биха изпитали от дентиновата свръхчувствителност”, обясни...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    хигиена    лекарства    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.