zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалното дълголетие на мъжете: истина и заблуди



Сексуалното дълголетие на мъжете: истина и заблуди

здраве.bg

... лекува. Съвременната медицина може да удължи сексуалния живот достатъчно дълго. Ситуационната импотентност може да бъде излекувана и самостоятелно.

Успехът на сексуалния акт зависи от двамата участници в него. Понякога е достатъчно да се намери друга партньорка, с по-подходящ темперамент, и проблемите изчезват. Но при по-сериозни ситуационни проблеми с потентността на мъжа е най-добре той да се обърне към професионален психоаналитик или психотерапевт.
Органичната импотентност се лекува от андролог, който по правило обединява в себе си и сексопатолога, и уролога, и венеролога, и психотерапевта.

До неотдавна мъжете в развитите общества се справяха с импотентността с помощта на препарати, съдържащи простагландини от група Е. Ерекцията след приемането на тези препарати възниква сама по себе си, независимо от наличието на привлекателен обект. Това явление е известно с названието “приапизъм” (от името на древногръцкия бог на сексуалността Приап).

Ерекцията след приемането на препаратите от типа “Виагра” възниква само при наличието на обект на сексуално влечение. Действието на взетата таблетка се запазва в продължение на около 4 часа.

И все пак фалопротезирането се смята за най-ефективния начин за борба с тежката органична импотентност. Съвременните модели, за разлика от първите, не се намират в постоянно състояние на ерекция. Нито една жена няма да се досети за наличието на такава протеза, ако мъжът сам не й разкаже за това.

В света всяка година се правят около 30 хиляди операции за фалопротезиране въпреки тяхната висока цена (4-4,5 хиляди долара).(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    психология    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.