zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лечението на алергичния ринит – ключов момент при контрола на астмаСау Паулу, 9 декември 2005, сп. Чест (Chest)


Подходящите мерки за контрол над астмата задължително трябва да включват лечение на алергичния ринит, твърдят специалисти от университета в Сау Паулу, Бразилия.
“Трябва да лекуваме алергичния ринит като част от цялостното лечение на астмата, защото по този начин можем да я контролираме с по-ниски дози стероиди”, пише в изданието д-р Рафаел Стелмах – ръководител на екипа.
Проведените изследвания с употреба на беклометазон под формата на инхалатор показали, че ако алергичният ринит не бъде третиран едновременно със самата астма, пациентите ще се нуждаят от по-високи дози от медикамента.
Резултатите показват, че при такава схема на лечение някои пациенти могат да бъдат лекувани само с лекарства в назална форма.
Д-р Стелмах отбелязва като особено важно да бъде преразгледан сегашния начин на лечение на астмата и алергичния ринит, което в почти всички случаи се извършва от различни специалисти.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    лекарства    изследвания    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.