zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Искат нови заплати в здравеопазването



28 март 2006, actualno.com
още новини от actualno.com


Протестна декларация връчи на министъра на здравеопазването д-р Теодора Вълчева, лидер на медицинската федерация „ Подкрепа”, по време на подписаният колективен трудов договор в сферата на здравеопазването. В декларацията се настоява за отделяне на 8 % от брутния вътрешен продукт за здравеопазване.
От федерацията искат се предоговарят работните заплати, които в момента са под нивата, в 50-60 болници в цялата страна. В колективния трудов договор е заложена начална месечна заплата за директорите на бюджетни здравни и лечебни заведения от 480 лева, за старшите лекари и завеждащите направления – 300 лева, за завеждащите отделения и главните счетоводители – 330 лева.
Специалистите с висше немедицинско и медицинско образование ще имат начална основна месечна заплата от 280 лева. Допълнително възнаграждение в размер не по-малък от 1% за всяка година трудов стаж ще се заплаща за продължителна работа.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.