zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Искат нови заплати в здравеопазването28 март 2006, actualno.com
още новини от actualno.com


Протестна декларация връчи на министъра на здравеопазването д-р Теодора Вълчева, лидер на медицинската федерация „ Подкрепа”, по време на подписаният колективен трудов договор в сферата на здравеопазването. В декларацията се настоява за отделяне на 8 % от брутния вътрешен продукт за здравеопазване.
От федерацията искат се предоговарят работните заплати, които в момента са под нивата, в 50-60 болници в цялата страна. В колективния трудов договор е заложена начална месечна заплата за директорите на бюджетни здравни и лечебни заведения от 480 лева, за старшите лекари и завеждащите направления – 300 лева, за завеждащите отделения и главните счетоводители – 330 лева.
Специалистите с висше немедицинско и медицинско образование ще имат начална основна месечна заплата от 280 лева. Допълнително възнаграждение в размер не по-малък от 1% за всяка година трудов стаж ще се заплаща за продължителна работа.

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.