zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възпитанието на бебето започва от пренаталния периодВъзпитанието на бебето започва от пренаталния период

платена публикация

Доскорошното схващане, че бебето идва на бял свят като лист хартия, на който възрастните започват да пишат вече загуби своята сила и достоверност. Сега се знае, че детето разбира и помни информацията още в ранните етапи на вътреутробното развитие.

В обичаите на много култури са залегнали вярвания, че времето прекарано в утробата е изключително важен период не само за физическото, но и за психоемоционалното развитие на бебето.

Източните култури приемат нуждата бъдещите родители да търсят специалисти, които да ги посъветват за периода на зачеване и бременност, за обкръжението и условията на живот на бременната жена, за да може детето да се роди психически необременено.

Аюрведа изучва задълбочено процесите на вътреутробно развитие, а известният български лечител Петър Дънов в свой труд пише, че войните ще изчезнат тогава, когато всички майки обяснят на неродените си деца, че не желаят война.

Така се оказва, че пренаталната психология е сравнително нов термин в науката, но знанията и интереса към този период имат дълбоки корени. Учените вече знаят, че основите на човешкото поведение се поставят няколко седмици след зачеването. Доказано е, че нероденото бебе успешно разпознава гласа на майката и в утробата; разпознава вкусове; сънува.

Затова грижата за здраво и спокойно бебе започва от първото решение да станем родители, а отговорността поема изцяло бъдещата майка. Навиците, емоциите, начинът на живот и хранене на майката повлияват в огромна степен развитието на бебето през вътреутробния период и по време на кърмаческия период. Майките, които са в хармония със своята бременност успяват да предадат позитивност и добронамереност, и у бебето и преживяват вълшебството да създадеш живот по неповторим начин.

За емоционалната хармония специалистите препоръчват предварителна подготовка на родителите за този период, атмосфера на обич и загриженост, спокойна и позитивна среда за майката, четене на книжки и слушане...

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.