zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ваксините не са причина за изчезването на някои болести!



Ваксините не са причина за изчезването на някои болести!

Не създаването на ваксините бележи тенденцията за спад и изчезване на редица масови в миналото болести.

22 ноември 2012, здраве.bg

Разпространеното, и като че погрешно, схващане за ваксините твърди, че те са основната причина, поради която редица инфекциозни заболявания са намалели драстично през първата половина на 20-и век. Но един по-задълбочен и откровен анализ на фактите разкрива, че заболяванията като детски паралич, коремен тиф, морбили и туберкулоза вече са се срещали далеч по-рядко още преди ваксините да бъдат създадени, а причината за това е била подобрената хигиена и диета на хората, твърди сайта naturalnews.com.

Данни, събрани от Националната здравна федерация на САЩ, разкриват истинската история за това как фактически всяко инфекциозно заболяване на 20-и век вече е било на път да изчезне, преди свързаната с него ваксина да се появи на сцената.

Смъртните случаи от дифтерит, например, са били намалели с над 50% преди ваксината за инфекциозното бактериално заболяване да се появи през 1920 г. Същото e положението и с коклюша и морбилито, ваксините за които са се появили съответно в средата на 40-те и на 60-те години.

Друга важна информация, засягаща ваксините, е, че някои от тях, поне според официалните статистически данни, всъщност са стимулирали известен временен ръст на смъртността в резултат на съответните заболявания. Например точно след появата на ваксината срещу дифтерит през 1920 г. е имало увеличаване на смъртните случаи от заболяването. Скоро след това обаче тенденцията към намаляване се е възстановила. Подобен нетипичен ръст се забелязва и при въвеждането на ваксината против коклюш.

Повечето хора вярват, че победата над инфекциозните заболявания през 20 век е дошла с изобретяването на имунизациите. Всъщност холерата, коремният тиф, тетануса, дифтерита, коклюша и други заболявания вече са отмирали още преди да бъдат създадени ваксините – и това е резултат от по-добрите методи за хигиенизиране, появата на канализация и достъпа до по-качествена храна и вода”, пише д-р Андрю Вейл в своята книга Health and Healing.

Тифът е отлична...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.