zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Битката срещу целулита



Битката срещу целулита

Целулитът е състояние, засягащо много жени, но засега лечение не е открито.

здраве.bg

... ни и карат сърцето да се напомпа), и силови упражнения. Вдигането на тежести може да ни помогне да подобрим мускулния си тонус и да намалим драстично видимите следи от целулита. Мускулите изгарят мастните депозити, за да произведат енергия. Мускулната маса помага за по-добрия тонус на кожата като ограничава мястото за мастни депозити. Жените не трябва да се притесняват дали няма да станат твърде мускулести, тъй като женското тяло е предпазено от развитието на прекомерно големи масивни мускули.

- Ако сме с наднормено тегло, да опитаме да отслабнем малко. Целулитът се среща по-често при жените с наднормено тегло в сравнение със слабите жени. Отслабването може да ни помогне да намалим видимостта на целулита.

- Да носим свободни дрехи. Свободните дрехи позволяват на кръвта да циркулира свободно из тялото в сравнение със стегнатите дрехи.

- Да избягваме тютюнопушенето.

Целулитът безспорно е смущаващ проблем - особено за жените. Но дори супермоделите понякога имат малко целулит. Нека не позволяваме на хилядите фирми, твърдящи, че има решение на проблема, да ни заблудят. Нито един от методите им не е научно доказан. Докато не разберем точната причина за появата на целулита, няма да знаем и как да го лекуваме. Това не е заболяване и няма да причини никакви драматични здравни проблеми. Докато се извършат повече научни изследвания за откриването на лечение за целулита, е най-добре да се научим да харесваме тялото си каквото е - с целулита и всичко останало.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.