zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да лекуваме уроинфекциите



Как да лекуваме уроинфекциите

Ешерихия коли е най-честият причинител на уроинфекции.

Какво лечение препоръчват различните специалисти при инфекции на уринарния тракт.

25 юли 2012, здраве.bg

... червените боровинки предпазва пикочния мехур от прилепване на бактерии. Препоръчва се и допълнително да приемаме още 5 г фибри всеки ден, които покриват мехура и го предпазват – и така докато дневният ни прием на фибри стане 25 г.

Самопомощ: Докато пием антибиотици – и поне още 2 месеца след това – е добре да взимаме хранителна добавка с пробиотици или да ядем чисто неподсладено кисело мляко, за да си набавяме поне 5 милиарда единици от „полезните” бактерии всеки ден. Можем да пием и вода с лимон, който стимулира освобождаването на натриев бикарбонат, неутрализиращ киселината в тялото.

Според традиционната китайска медицина: Според специалистите, практикуващи традиционна китайска медицина, инфекциите на уринарния тракт са причинени от влажна топлина (например прекомерно количество слуз и възпаления в тялото), комбинирана с бактерии в уринарния тракт.

Лечение: За да премахнем влажната топлина в тялото, специалистите в тези методики ще препоръчат акупунктура върху точките като Черен дроб 8 (която е точно над коляното от вътрешната страна на крака) и Далак 9 (точно под коляното от вътрешната страна на прасеца). Може да ни направят и специален масаж на кръста, за да стимулират потока на кръвта в тазовата зона.

Самопомощ: При първата поява на симптомите, е препоръчително да започнем да взимаме формула с екстракт от летен карамфил (Dianthus Formula). Тя съдържа билки като ревен и женско биле, които имат противовъзпалително и антибактериално действие. Ако вече приемаме антибиотици заради напълно развила се инфекция, можем да започнем да приемаме и хранителна добавка Long Dan Xie Gan Tang, която ще прочисти тялото от болезнената топлина. Таблетките са по-добрият вариант от тинктурите, които съдържат раздразващ алкохол.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    aлтернативи    превенция    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.