zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да лекуваме уроинфекциите



Как да лекуваме уроинфекциите

Ешерихия коли е най-честият причинител на уроинфекции.

Какво лечение препоръчват различните специалисти при инфекции на уринарния тракт.

25 юли 2012, здраве.bg

Уроинфекциите са сред най-честите здравословни проблеми особено при жените. Те се отличават със специфични, обикновено лесно различими симптоми. Същевременно обаче в много от случаите лечението им изисква търпение и постоянство.

По-долу ви предлагаме мнението и препоръките на два вида специалисти – уролог и диетолог, а за привържениците на алтернативната и традиционната медицина – няколко съвета от Далечния изток – Китай.

Според уролога: Инфекциите на уринарния тракт често са причинени от попадането на ешерихия коли в пикочния мехур. Жените са анатомично изложени на по-висок риск от инфекция и единственото ефективно лечение за нея са антибиотиците.

Лечение: Ако отидем на уролог, първо той ще поиска да узнае историята ни със заболяването (отличителни симптоми като честите позиви за уриниране, парещото усещане по време на уриниране, болка над лонната кост, кръв в урината) и ще извърши физически преглед. Може да избере да пусне лабораторни изследвания на урината, за да определи сигналите за наличието на инфекция (като броя на белите кръвни клетки) и какъв вид бактерия я причинява. Накрая ще предпише антибиотик.

Самопомощ: Заедно с антибиотиците, можем да приемаме и продавано без рецепта лекарство за облекчаване на болката в пикочния мехур. След секс винаги трябва да уринираме, защото самият акт може да изтласка бактериите в уринарната система. След като плуваме пък, е препоръчително да сменим банския си костюм със сухи и широки дрехи.

Според диетолога: Захарта, кофеинът и алкохолът изострят симптомите на инфекциите на уринарния тракт и могат дори да причинят инфекция като правят уринарната система по-киселинна – това е средата, в която ешерихия коли вирее най-добре.

Лечение: Докато се възстановим от инфекцията, диетолозите препоръчват да избягваме консумацията на алкохол и кофеин. Вместо това е по-добре да пием 50 мл неподсладен сок от червена боровинка, разтворен в 200 мл вода, два пъти дневно. Специфична киселина в...

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    aлтернативи    превенция    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.