zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 фън шуи идеи за кухнята9 фън шуи идеи за кухнята

С фън шуй можем да превърнем кухнята в отпускащо и вдъхновяващо място за цялото семейство.

здраве.bg

... да комуникираме с другите. Важно е столовете да са удобни, а на стената да виси нещо вдъхновяващо и артистично.

Няма нищо лошо в съвместното гледане на телевизия с цялото семейство, но определено вечерята не е подходящия момент за това. Гледането на телевизия не помага нито за поддържането на добър разговор, нито за доброто храносмилане. Ако живеем сами, също трябва да се съобразяваме с това и дори да си изградим ритуал, свързан с храненето. Нека загасим телевизора, запалим си свещ, пуснем вдъхновяваща музика и се държим със себе си сякаш сме важен гост, идващ на вечеря.

Да използваме земния елемент

Земният елемент носи според фън шуй съответната заземяваща енергия и ни стимулира да бъдем осъзнато в тялото си. А това е много важно, когато си имаме работа с огън и ножове - нещо обичайно за в кухнята. Ако ще правим ремонт, е добре да изберем за плотовете плоскости или плочки в земни цветове.

Ако плотът е в черно, това е леко предизвикателно за фън шуй, но можем пак да балансираме с по-светли земни цветове шкафчетата. Можем да изберем и съдове, килимчета и декорации в жълто, златисто и други земни тонове. Черният цвят представлява водния елемент и ни стимулира да се оставим на течението да ни носи, което не е добра идея за кухнята.

Създаването на приветлива, балансирана, организирана и вдъхновяваща кухня - със или без помощта на фън шуй ще ни помогне тя бързо да се превърне в сърцето на дома.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 

more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.