zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 фън шуи идеи за кухнята9 фън шуи идеи за кухнята

С фън шуй можем да превърнем кухнята в отпускащо и вдъхновяващо място за цялото семейство.

здраве.bg

... шест месеца, може би е по-добре да го изхвърлим. Това ще ни вдъхнови и ще искаме да продължим с разчистването. Следващата цел могат да бъдат шкафа с тенджерите и чекмеджето с приборите. Колко много от тези предмети, които уж трябва да ни спестят време, всъщност само заемат място.

Да изчистим плотовете

Нека се дисциплинираме така, че да държим предметите, които не използваме редовно – тостери, блендери, миксери и каквото още се сетим – прибрани някъде, а не върху плота. Тук ще влязат в употреба новопочистените ни шкафчета. На мястото на цялата бъркотия по плотовете можем да наредим вази или други красиви предмети, които според фън шуй са източник на вдъхновение и добро настроение.

Да обезопасим

Нека се научим да съхраняваме ножовете в кутия и да премахнем враждебните, както ги определя фън шуй, куки над главата си със закачени тигани. След като сме освободили достатъчно място в шкафовете, можем да приберем и тях там. Ще се изненадаме колко различна изглежда кухнята без висящите тежки предмети. Освен това е добре да не държим кърпи близо до печката, както и всякакви други лесно запалими неща. Много от домашните инциденти се случват в зле обезопасени кухни!

Да улесним готвенето

Котлоните и печката трябва винаги да са чисти, добре работещи и на удобно място така, че готвачът да следи лесно процеса на готвене. Ако при готвенето се налага да стоим с гръб към вратата, фън шуй предлага решение - да сложим огледало зад печката, за да виждаме какво се случва зад нас. Ако така и така правим ремонт на кухнята, най-доброто място за печката е върху острова, където винаги, когато готвим, ще се чувстваме като важна част от семейството без да сме изолирани.

Да изгасим телевизора

Вечерята със семейството трябва да е моментът, в който всички споделяме как е минал деня ни, отпускаме се и презареждаме телата си, изповядва фън шуй. Имаме нужда от добро място, на което да се храним всеки ден, място, където да можем да се свързваме и да комуникираме...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.