zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Верея Калций осигурява 1/3 от препоръчителния дневен прием на калцийВерея Калций осигурява 1/3 от препоръчителния дневен прием на калций

Млякото се грижи за добрата форма и с добавен комплекс витамини.

платена публикация

... натоварвания.

Препоръчителният прием на калций е добра профилактики срещу остеопорозата – заболяване, от което страдат над 800 хиляди жени в България. Освен това калцият има и роля в други важни физиологични дейности като съсирване на кръвта, регулиране на ензимната активност и клетъчната мембранна функция и др.

Млякото и млечните продукти са най-богатият източник на калций. Обогатени допълнително с естествен млечен калций чаша от прясно мляко (200 ml) Верея Калции или порция (200 g) кисело мляко Верея Калций осигуряват 34% от препоръчителния дневен прием на калций.

Верея Калций е висококачествен натурален продукт, произведен от сурово мляко първа категория, означено с елипсовиден знак и ЕО номер на опаковката. За сравнение млеката прозведени от суровина от втора категория съдържат над 100 000 общ брой микроорганизми на мл, и могат да бъдат разпознати по знака шестоъгълник.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.