zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Основните симптоми на свинския грип: дразнеща кашлица и висока температура



Основните симптоми на свинския грип: дразнеща кашлица и висока температура

Какво може да използвате за облекчаване на симптомите.

здраве.bg

Върлуващият в страната в момента свински грип A/H1N1 се разпространява чрез директен контакт или по въздушно-капков път от човек заразен с инфекцията. Също така съществува вероятност за инфектиране от заразени повърхности (дръжки на врати, монети или чаши).

Основните симптоми на свинския грип са висока температура и дразнеща суха кашлица.

- За да се облекчи дразненето при кашлица и да се успокоят пристъпите, могат да помогнат корените от медицинска ружа, които са богати на слузни вещества. Медицинската ружа е считана за изпитано лекарство от древността при лечение на кашлица, като покрива слузестите мембрани в устата и гърлото със слой, който предпазва срещу дразнене, намалява кашлицата и спомага за по-бързото възстановяване. Корените от медицинска ружа имат силно антимикробно действие и са един от най-предпочитаните агенти, които се прилагат при раздразнено и възпалено състояние на гърлото, кашлица и заболявания на белите дробове, като пневмония, която е често усложнение след прекарване на свински грип. За тези заболявания медицинската ружа се приема най-често под формата на сироп. У нас, течният екстракт от корените на медицинска ружа се съдържа в сиропа Експекторанс №5. Този сироп е сред най-предпочитаните лекарствени продукти с откашлично действие в България, който не излиза от предписанията на лекарите и предпочитанията на пациентите повече от 40 години. Продуктът може да бъде намерен в аптечната мрежа в страната, на достъпна цена.

- Един бърз начин да свалите високата температура е приемът на антипиретик под формата на разтвор. У нас такава възможност предлага продуктът Диалгин (1000 mg и 500 mg) – прах за перорален разтвор. Диалгин е лекарствен...

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.