zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Храненето: 12 здравословни навика от различните части на света



Храненето: 12 здравословни навика от различните части на света

здраве.bg

... в комбинация с пресни или задушени зеленчуци, варен ориз, спагети и супа.

Пийте чай Ройбос (Южна Африка)

Естествено сладкият червен чай от ройбос е по-полезен дори от зеления и може да предотврати епизоди на преяждане, тъй като засилва усещането за достатъчна хидратация. Освен това той съдържа катехини и антиоксиданти, които подпомагат процеса на отслабване.

Направете обеда, а не вечерята, най-обилното ядене за деня (някои европейски страни и Мексико)

Дали заради забързания начин на живот или неправилните хранителни навици, често се налага да изпускаме закуската, да обядваме нещо на крак и... да преядем на вечеря. Този режим на хранене обаче е силно противопоказен. Обилната храна малко преди лягане по време на сън се преобразува в мазнини, тъй като докато спим, обмяната на веществата е забавена. Ето защо, вместо да консумирате най-много калории вечерно време, започнете с малка, но хранителна закуска, продължете със здравословен обяд, аз за накрая оставете леката вечеря. По този начин ще увеличите оборотите на метаболизма, т.е. ще изгаряте повече вредни мазнини.

Яжте бавно и се наслаждавайте (Франция)

92% от френските семейства се хранят всяка вечер заедно. Нека да вземем пример от тях! Времето, прекарано със семейството и любимите хора, не е загубено: то не само ще подобри семейните отношения, но и ще забави процеса на хранене. Освен това ще се чувствате сити с по-малко погълнати калории.

Яжте повече риба (Япония и Холандия)

Японците консумират повече риба от жителите на всяка друга държава, но и холандците не остават много назад. Там всяка година се изяждат средно 85 милиона херинги, приготвени по най-различен начин. А, както е известно, рибата е богата на така ценните омега-3 мастни киселини, които стимулират мозъчната функция, подобряват състоянието на сърцето и кръвоносните съдове и намаляват нивата на стресовия хормон кортизол, който доказано влияе неблагоприятно и на психическото, и на физическото здраве. И понеже...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.