zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 билки за здрав стомах9 билки за здрав стомах

Иберис амара има свойството да регулира движението на стомаха, да облекчава подуването и киселините.

здраве.bg

Стомахът е изключително чувствителен орган, който може да излезе от равновесие и от най-дребните дразнители. Това най-често са неправилното хранене, алкохолът и цигарите, както и стресът. Водят до различни неприятни стомашни оплаквания – болка, тежест, подуване, киселини и други. Ако при лекарски преглед не може да се установи друга причина за стомашните оплаквания, а те самите са с обща продължителност поне 8 седмици за последните 6 месеца, то диагноза е синдром на нервния стомах.

От 50 години в Германия с успех в лечението на синдрома на нервния стомах и стомашни проблеми се използва Иберогаст, растителен продукт, съставен от 9 билки, който е ефективен срещу всички отделни оплаквания и така замества нуждата от комбиниране на медикаменти. Уникалната формула от специални екстракти от 9-те растения води до по-добра ефективност и липса на странични ефекти!

Основната съставка, от която произлиза и името на продукта, е Иберис амара. Това градинско цвете има свойството да регулира движението на стомаха, да облекчава подуването и киселините.

Ангеликата успокоява нервния стомах, намалява газовете и коликите. Също така действа противовъзпалително, поради което е ценна за превенцията на язви.

Белият трън съдържа силимарин, известен с това, че предпазва клетките на черния дроб от увреждане. Подобен ефект има и за лигавицата на стомаха.

Женското биле е прочуто със своята сладост. Има успокояващ ефект и регулира киселинността.

Змийското мляко е широко разпространено в България. Някои части от него са отровни, но други имат позитивен спазмолотичен ефект върху стомаха. В допълнение блокира свободните радикали и има противовъзпалителен ефект.

Кимът е известен като кулинарна подправка и се използва в комбинация с трудно смилаеми храни – намалява подуването на корема и спазмите, регулира стомашните сокове.

Лайката действа успокояващо, като помага при язвена болест и при гастрит. Има противовъзпалително...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Одобрявате ли съществуването на вериги аптеки?
  •  Да - цените в тях по правило са по-ниски.
  •  Не - мисля, че те нямат нищо общо с фармацията, а просто гонят само печалбата.
  •  Не обръщам внимание дали аптеката е част от верига или не - интересува ме само ниската цена.
  •  Винаги търся аптека, в която работи истински фармацевт, а не такъв, превърнал се в обикновен продавач. Търся качествена услуга, а не толкова най-ниска цена.
  •  Този въпрос изобщо не ме вълнува.