zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 билки за здрав стомах9 билки за здрав стомах

Иберис амара има свойството да регулира движението на стомаха, да облекчава подуването и киселините.

здраве.bg

Стомахът е изключително чувствителен орган, който може да излезе от равновесие и от най-дребните дразнители. Това най-често са неправилното хранене, алкохолът и цигарите, както и стресът. Водят до различни неприятни стомашни оплаквания – болка, тежест, подуване, киселини и други. Ако при лекарски преглед не може да се установи друга причина за стомашните оплаквания, а те самите са с обща продължителност поне 8 седмици за последните 6 месеца, то диагноза е синдром на нервния стомах.

От 50 години в Германия с успех в лечението на синдрома на нервния стомах и стомашни проблеми се използва Иберогаст, растителен продукт, съставен от 9 билки, който е ефективен срещу всички отделни оплаквания и така замества нуждата от комбиниране на медикаменти. Уникалната формула от специални екстракти от 9-те растения води до по-добра ефективност и липса на странични ефекти!

Основната съставка, от която произлиза и името на продукта, е Иберис амара. Това градинско цвете има свойството да регулира движението на стомаха, да облекчава подуването и киселините.

Ангеликата успокоява нервния стомах, намалява газовете и коликите. Също така действа противовъзпалително, поради което е ценна за превенцията на язви.

Белият трън съдържа силимарин, известен с това, че предпазва клетките на черния дроб от увреждане. Подобен ефект има и за лигавицата на стомаха.

Женското биле е прочуто със своята сладост. Има успокояващ ефект и регулира киселинността.

Змийското мляко е широко разпространено в България. Някои части от него са отровни, но други имат позитивен спазмолотичен ефект върху стомаха. В допълнение блокира свободните радикали и има противовъзпалителен ефект.

Кимът е известен като кулинарна подправка и се използва в комбинация с трудно смилаеми храни – намалява подуването на корема и спазмите, регулира стомашните сокове.

Лайката действа успокояващо, като помага при язвена болест и при гастрит. Има противовъзпалително...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 

more news

 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Одобрявате ли съществуването на вериги аптеки?
  •  Да - цените в тях по правило са по-ниски.
  •  Не - мисля, че те нямат нищо общо с фармацията, а просто гонят само печалбата.
  •  Не обръщам внимание дали аптеката е част от верига или не - интересува ме само ниската цена.
  •  Винаги търся аптека, в която работи истински фармацевт, а не такъв, превърнал се в обикновен продавач. Търся качествена услуга, а не толкова най-ниска цена.
  •  Този въпрос изобщо не ме вълнува.