zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Това, което не знаете за секса... може би



Това, което не знаете за секса... може би

(фото - sxc.hu)

Само простата механика не води до сърцето на сексуалността.

ТЯ.bg

... не е толкова “задръстен”. По-добре приемете инициативата да предизвикате сама себе си, опитвайки нещо ново.

4. Жените обичат горещ секс

Жените са много “по-отворени” от мъжете да говорят “мръсно” – за горещ, похотлив, интензивен секс. Но в леглото те често се въздържат да го правят, защото се срамуват или се страхуват да не накарат партньора си да се чувства неадекватно. Много двойки си мислят, че сексът при омъжените трябва да е кротко, нежно “правене на любов” и се чувстват виновни, ако им се прииска да са по-неприлични.

5. Сексът не е умения

Дискусиите за техниките са отвличане на вниманието от темата. Ако гледате на секса като на комплект от умения, ще се отдалечите от него, фокусирани върху това да го правите правилно, вместо върху това с кого го правите. Давайки на вашия партньор “технически наръчник” (там, а не тук; по този начин, а не по онзи...) би довело до механически професионален, предсказуем и емоционално мъртъв секс. Освен това не може точно да знаете какво искате – това се променя! Притискайки собствените си ограничения, като изследвате органически нови стилове, ще предизвика повече наслада от сексуалното изживяване.

6. Прекратете дербито “оргазъм”

Повечето оргазми не са равнозначни на по-добър секс. Много хора се справят в леглото, стигайки дори до оргазъм, но въпреки това остават не съвсем задоволени, защото не са свързани емоционално с партньора си. Това е вярно обикновено за мъжете, но и двата пола са способни на физическа възбуда без еротичен заряд, както и на оргазъм, без всъщност да се наслаждават от секса. Вместо да се фокусирате върху оргазма, обръщайте повече внимание на емоционалната и физическа връзка: Може ли дълбоко да почувствате партньора си по време на секс? Може ли да установите контакт?

7. Настройте се на една станция – не поставяйте пространство между вас

Изключването на мозъка, фокусирането върху усещанията или фантазиите за друг човек – неща, които терапевтите често препоръчват...

 
 
Още по темите:
секс и здраве    любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.